ZAKURI CRAFTMANSHIP

Skupina vrsnih majstora-kovača iz japanskog grada Tosa djeluje zajednički kroz projekt Zakuri kooperative. Cilj projekta je očuvanje naslijeđene tradicije izrade noževa i prenošenje znanja na nove naraštaje. Ti kovači smatraju da njihov proizvod, nož, stvara neraskidivi ljudski odnos između njih i ljudi koji ga imaju. Njihov moto je: nož može prerezati sve osim  odnosa među ljudima. Pored svog svakodnevnog posla izrade noževa, dodatno volonterski rade na edukaciji novih naraštaja kovača u želji da se tradicija ne prekine i da se ručna izrada japanskih noževa nastavi i u budućnosti.

'Zakuri' noževi se izrađuju od Hitachi čelika iz skupine Aogami, namijenjeni su japanskom tržištu i poznati po svojoj oštrini.

Gotovo ih je nemoguće dobiti za međunarodno tržište. Nama je to uspjelo zahvaljujući susretljivosti gospodina Tamure, vođe zadruge i pomoći prijateljske tvrtke iz Japana koja je ostvarila kontakt i pomaže nam u komunikaciji. Ponosni smo što smo jedina tvrtka u Europi koja ove rijetke noževe može ponuditi svojim kupcima.

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili najbolje iskustvo. Molimo Vas da date pristanak za korištenje kolačića kako bi mogli koristiti sve mogućnosti naše stranice.