MASUTANI HAMONO

Noževi kovačnice Masutani Hamono iz Echizena su možda najbolje što se na tržištu može dobiti za cijenu koliko koštaju. Njihovi noževi su manjih dimenzija i  namijenjeni prije svega kućnoj upotrebi. Oni smatraju da svi žele proizvoditi velike noževe za profesionalne kuhare, a malo tko manje noževe za kuhanje u kući.

U Japanu je vrlo česti običaj da kovačnice međusobno surađuju i dijele posao izrade noževa. Svatko od majstora kovača je u nečemu najbolji. Netko u kovanju, netko u oštrenju noževa. Ono što ćete uočiti čim isprobate svoj novi Masutani nož jest koliko dobro su naoštreni već u kovačnici, što kod nekih kovačnica i nije slučaj. Majstor Kunio Masutani jedan je od najpoznatijih japanskih majstora oštrenja noževa i u svaki njegov nož je ugrađeno mnogo znanja i više od trideset godina iskustva.

Dizajn drške je kod Masutani noževa zapadnog stila nešto drugačiji nego kod većine ostalih proizvođača. Masutani u svojim drškama implementira ponešto japansko u zapadni stil drške. Umjesto teže, pune drške i tri zakovice, on je skloniji koristiti japansku polu-tešku dršku s dvije zakovice, čime čini nož lakšim i osjetljivijim, te pomiće točku ravnoteže prema oštrici. Drška je vrlo dobro polirana i sve zajedno pruža osjećaj agilnosti i ugode u radu.

Čelici koje Masutani koristi za jezgru oštrice su odlični VG10 i VG1. Obzirom na oblaganje jezgre nehrđajućim mekim čelicima, noževi su vrlo dobro zaštićeni od korozije i lagani za održavanje i oštrenje. Operite ih i obrišite nakon upotrebe i ti noževi će vam služiti doživotno.

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili najbolje iskustvo. Molimo Vas da date pristanak za korištenje kolačića kako bi mogli koristiti sve mogućnosti naše stranice.