Pravila zaštite privatnosti

Izjava o privatnosti: Invertor d.o.o. (u daljnjem tekstu Born in Fire)

Testiramo i prodajemo proizvode u koje vjerujemo i pružamo usluge kao da smo mi kupci. Za vašu privatnost vrijedi isto. Povjeravate nam svoje podatke i mi obećavamo da ćemo ih pažljivo tretirati. Kao da se tiče naše vlastite privatnosti. Kako to radimo?

Vaše podatke pohranjujemo na sigurnom mjestu, zaštićenom najsuvremenijim tehnikama. Kada radimo s trećim stranama – u nastavku ćete pročitati zašto i kada to činimo – tražimo od njih da postupaju s vašim podacima jednako pažljivo kao i mi, znajući da će se informacije koristiti samo u svrhu za koju su namijenjene. Međutim, ako unatoč svemu smatrate da ima prostora za poboljšanje, javite nam se tako što ćete nas kontaktirati.

Koje podatke prikupljamo?

Kada naručite nešto na našoj web stranici, potrebni su nam podaci kako bismo bili sigurni da možemo, na primjer, ispravno izvršiti plaćanje u slučaju opravdane reklamacije ili poslati vaš paket na pravu adresu. Ili ako vas trebamo kontaktirati ako nešto pođe po zlu s vašom narudžbom. Skupljamo i kolačiće, objašnjenje možete naći u nastavku teksta.

Ovo su osobni podaci koje prikupljamo:

 • Broj telefona
 • Adresa računa
 • Email adresa
 • IP adresa
 • Način plaćanja
 • Povijest Vaših narudžbi

U koju svrhu prikupljamo ove podatke?

Za isporuku narudžbe potrebna nam je vaša adresa ili adresa primatelja. Međutim, ipak bismo željeli objasniti.

Obrada vaše narudžbe

 • Za ispravnu obradu vaše narudžbe koristimo vaše osobne podatke. Vaše podatke pohranjujemo samo u slučaju da želite vratiti svoje proizvode ili u svrhu jamstva.
 • Ako je potrebno, također možemo podijeliti vaše podatke s trećim stranama kao što su naši prijevoznici kako bismo bili sigurni da je vaša narudžba pravilno obrađena.

Obrada platnih transakcija

 • Za ispravnu obradu plaćanja vaše narudžbe, odabirete način plaćanja. Preostale podatke dijelite s tvrtkom koja posreduje u plaćanju (Payment Gateway) i svojom bankom, a ne s nama.

Komunikacija

 • Kako bismo pojednostavili komunikaciju u vezi s vašom ponudom i/ili drugim pitanjima, koristimo vaše kontakt podatke. Ove informacije i sadržaj ove komunikacije između vas i nas pohranjuju se na sigurnom mjestu.
 • Putem komunikacijskih kanala naše web trgovine uvijek vam omogućujemo postavljanje pitanja (kao što su e-mail, telefon i društvene mreže). Vi ste ti koji odlučujete koje ćete informacije dati kada koristite jedan od ovih kanala.

Izvršavanje zakonske dužnosti

 • Kako bismo ispunili našu zakonsku obvezu, pohranjujemo vašu povijest narudžbi, uključujući podatke o plaćanju, unutar određenog zakonskog roka. Porezna i Carinska uprava zahtijeva od nas da pohranjujemo našu administraciju, uključujući vašu fakturu, povijest plaćanja i narudžbi tijekom nekog razdoblja.

Prevencija prijevara

 • Kako bismo spriječili prijevaru, ako postoji legitimni interes, koristit ćemo vašu IP adresu, adresu i podatke o plaćanju. U slučaju službenog zahtjeva tijela u području zakona i reda, podijelit ćemo ove informacije.

Razdoblja zadržavanja

Osobni podaci bit će pohranjeni onoliko dugo koliko je potrebno za obradu vaših narudžbi, uključujući jamstvo, osim ako postoji zakonska obveza koja zahtijeva dulje pohranjivanje (kao što je gore spomenuta obveza fiskalne pohrane).

Otkrivanje trećim stranama

Vaše podatke prosljeđujemo našim partnerima koji sudjeluju u obavljanju našeg poslovanja. Ni pod kojim okolnostima ne smiju koristiti ove podatke u druge svrhe osim onih koje smo mi naveli. Siguran prijenos vaših podataka zajamčen je ugovorom između Born In Fire i dotičnog partnera. Predani smo tome. Ako ne budemo zadovoljni, prekinut ćemo svaku suradnju.

Naš web shop je poboljšan poveznicama koje vode do društvenih mreža. Ove poveznice pružaju samo vezu i neće dijeliti osobne podatke s trećim stranama. Budući da se možete prijaviti putem računa na društvenim mrežama, uključena strana na društvenim medijima će proslijediti adresu e-pošte koja pripada korisničkom računu.

Sigurnost

Poduzimamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo ograničili zlouporabu i neovlašteni pristup osobnim podacima. Naša internetska veza osigurana je SSL-om. Pristup našoj bazi podataka ograničen je putem zaštićenih računa. Naši zaposlenici upoznati su s novim pravilima privatnosti i pridržavaju ih se.

Informiranje korisnika (Newsletter)

Povremeno šaljemo newsletter kojim zainteresirane želimo informirati o našim proizvodima. Tijekom procesa narudžbe, ili putem svog računa, možete se prijaviti na naš newsletter. Svaki newsletter sadrži poveznicu koju možete koristiti za odjavu. Svaki newsletter sadrži poveznicu koju možete koristiti za odjavu. Ponekad šaljemo biltene manjoj skupini pretplatnika s temama za koje vjerujemo da nisu svi zainteresirani.

Što NE RADIMO s vašim podacima!

NE dajemo personalizirane ponude: cijena je ista za sve.

Naše podatke NE prodajemo trećim stranama. Prodajemo noževe.

Vaše podatke NE objavljujemo. U slučaju povrede podataka, sve je na raspolaganju za rješavanje problema, a ako je potrebno, obavijestit ćemo vas i nadležnu službu u najkraćem mogućem roku.

Kolačići

Uz kolačić vaš posjet našoj web stranici bit će još zabavniji! Kolačići osiguravaju da ne morate uvijek ispunjavati iste podatke kada često posjećujete našu web stranicu.

Ako ne zatvorite upozorenje o kolačićima, ali kliknete na njega, mi ćemo to protumačiti kao dopuštenje za korištenje kolačića.

Vrste kolačića koje koristimo

I.  Trajanje

Kolačići sesije: oni se brišu i nestaju s uređaja nakon što napustite web mjesto i zatvorite preglednik.

Trajni kolačići: oni ostaju na Vašem uređaju čak i nakon što napustite web mjesto, dok ih ne izbrišete ili dok ne dosegnu datum isteka.

II.  Origin

Kolačići prve strane: njih postavlja web stranica koju posjećujete.

Kolačići treće strane: njih postavlja različita web lokacija od one koju posjećujete (na primjer: davatelji usluga Born inFire-u kao što je Google Analytics itd.).

Iii.   Namjena

Strogo potrebni ili takozvani "tehnički" kolačići: oni su ključni za kretanje po web mjestu koje posjećujete i korištenje određenih njegovih funkcija.

Izvedbeni kolačići: oni prikupljaju anonimne podatke i pomažu Buteegi da shvati kako korisnici komuniciraju s našim web mjestom / webshopom.

Funkcionalni kolačići: omogućuju web mjestu da pamti vaše izbore i pružaju prilagođene funkcije koje ste odabrali. Oni se također mogu koristiti za internetsku ponudu ili za izbjegavanje opetovanog predlaganja usluga ili poruka koje ste već odbili u prošlosti.

Kolačići oglašavanja ili ciljanja: reklamni kolačići koriste se za prikupljanje podataka o Vašim navikama pregledavanja kako bi se ciljale relevantne reklamne poruke koje najbolje odražavaju Vaše interese.

Kolačiće uvijek možete ukloniti putem postavki preglednika na sljedeci nacin:

 • Chrome: Postavke – > Privatnost
 • Firefox: Alati – > Mogućnosti – Privatnost >
 • Internet Explorer: Alati – > Internetske mogućnosti – > Privatnost
 • Safari: Preferencije – > Privatnost

 

Google Analytics

Born in Fire koristi Google Analytics za analizu korištenja svoje web stranice. Google Analytics generira statističke i druge informacije o korištenju web-lokacije pomoću kolačića, kako slijedi:

 • određivanje domene za metriku
 • razlikovanje jedinstvenih korisnika
 • pamćenje broja i vremena prethodnih posjeta
 • pamćenje informacija o izvoru prometa
 • određivanje početka i kraja sesije
 • pamćenje vrijednosti prilagođenih varijabli na razini posjetitelja

Google ima vlastita pravila privatnosti koja možete pregledati na sljedećoj poveznici:

https://policies.google.com/privacy?hl=en

Pristup i promjena vaših podataka

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s našom politikom privatnosti ili pitanja o pristupu, promjenama (ili uklanjanju) vaših osobnih podataka, možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku putem navedenih informacija. Kako bismo spriječili zlostavljanje, možemo od vas tražiti da se na odgovarajući način identificirate. Želimo spriječiti da bilo tko ima kontrolu nad vašim osobnim podacima. Najbolje je da svoj zahtjev pošaljete e-poštom.

Ne slažete se s nečim?

Naravno, rado ćemo vam pomoći ako imate pritužbi na način na koji postupamo s vašim osobnim podacima. Nadalje, željni smo čuti više o vašim savjetima i prijedlozima.

Želite razgovarati osobno? Molimo kontaktirajte nas.

Želite li nam poslati e-mail? kontakt@borninfire.hr

Adresa za posjet: Invertor d.o.o., F.Supila 3b, 42000 Varaždin, Hrvatska. Radno vrijeme posjeta radnim danom od 9.00 do 17.00 sati.

Poštanska adresa: Invertor d.o.o., F. Supila 3b, 42000 Varaždin, Hrvatska

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili najbolje iskustvo. Molimo Vas da date pristanak za korištenje kolačića kako bi mogli koristiti sve mogućnosti naše stranice.