NAUČITE PROCIJENITI KVALITETU IZRADE POJEDINOG JAPANSKOG NOŽA
PROCJENA KVALITETE IZRADE POJEDINOG JAPANSKOG NOŽA Što su kvalitete dobrog kuhinjskog noža? Oštrina, dugotrajno zadržavanje oštrine, dobra geometrija oštrice i što bolji balans noža su kriteriji koji su važni svakom korisniku, a posebno onom u profesionalnom sektoru koji s noževima radi niz sati svakodnevno. Od svakog novog noža se...
LAŽNI JAPANSKI NOŽEVI I KAKO IH PREPOZNATI
PREPOZNAVANJE LAŽNIH 'RUČNO KOVANIH JAPANSKIH NOŽEVA' Na tržištu je sve više lažnih 'ručno kovanih japanskih noževa' – uslijed nedovoljnog poznavanja ovih proizvoda od strane kupaca pokušaji prijevare su učestali i uz prevarene kupce štetu trpi ugled japanskih kovača, a i mi distributeri autohtonih ručno kovanih japanskih noževa. Ručno kovani japanski...
OSNOVNI SAVJETI ZA ODRŽAVANJE NOŽEVA
Održavanje, upotreba i skladištenje japanskih noževa Pranje/sušenje Nož bez iznimke treba prati ručno i odmah ga osušiti (ne zaboravite dršku). Nikada ga nemojte stavljati u perilicu posuđa. Koristite meku spužvu, toplu vodu i ako je potrebno malo deterdženta za suđe. Ako nož stavite u perilicu posuđa, postoji šansa da će...
KAKO ODABRATI NAJBOLJI JAPANSKI NOŽ ZA VAS
Japanski kuhinjski noževi postali su omiljeni među amaterskim i profesionalnim kuharima diljem svijeta. Njihove super oštre, tanke i lagane oštrice čine pripremu hrane lakšom i ugodnijom. Dakle, koji je najbolji japanski nož? Ovo je jednostavno pitanje na koje je lako odgovoriti. Ne postoji JEDAN najbolji nož, pogotovo kada se radi...
JAPANSKI BRUSNI KAMENI ZA OŠTRENJE NOŽEVA
Što su kameni za oštrenje (ili vodeni kameni)? Najbolji kameni za oštrenje (vodeni brusni kameni) dolaze iz Japana. Barem je takvo općenito prihvaćeno stajalište, koje mi rado podržavamo. Uostalom, Japanci su apsolutni autoritet kada je u pitanju oštrenje. Japansko kamenje za oštrenje izrađeno je od različitih materijala i pretežno se...
O JAPANSKIM ČELICIMA
Pogledajmo neke uobičajene japanske vrste čelika za noževe. To je ono što ćete obično pronaći u opisima proizvoda za noževe. Japanski proizvođači noževa uglavnom nabavljaju čelik od proizvođača čelika u Japanu, ali ponekad i iz nekih drugih dijelova svijeta. Neke velike robne marke imaju svoje vlastite nazive/mješavine čelika i ne...