OSNOVNI SAVJETI ZA ODRŽAVANJE NOŽEVA

OSNOVNI SAVJETI ZA ODRŽAVANJE NOŽEVA

Održavanje, upotreba i skladištenje japanskih noževa Pranje/sušenje Nož bez iznimke treba prati ručno i odmah ga osušiti (ne zaboravite dršku). Nikada ga nemojte stavljati u perilicu posuđa. Koristite meku spužvu, toplu vodu i ako je potrebno malo deterdženta za suđe. Ako nož stavite u perilicu posuđa, postoji šansa da će...

KAKO ODABRATI NAJBOLJI JAPANSKI NOŽ ZA VAS

KAKO ODABRATI NAJBOLJI JAPANSKI NOŽ ZA VAS

Japanski kuhinjski noževi postali su omiljeni među amaterskim i profesionalnim kuharima diljem svijeta. Njihove super oštre, tanke i lagane oštrice čine pripremu hrane lakšom i ugodnijom. Dakle, koji je najbolji japanski nož? Ovo je jednostavno pitanje na koje je lako odgovoriti. Ne postoji JEDAN najbolji nož, pogotovo kada se radi...

JAPANSKI BRUSNI KAMENI ZA OŠTRENJE NOŽEVA

JAPANSKI BRUSNI KAMENI ZA OŠTRENJE NOŽEVA

Što su kameni za oštrenje (ili vodeni kameni)? Najbolji kameni za oštrenje (vodeni brusni kameni) dolaze iz Japana. Barem je takvo općenito prihvaćeno stajalište, koje mi rado podržavamo. Uostalom, Japanci su apsolutni autoritet kada je u pitanju oštrenje. Japansko kamenje za oštrenje izrađeno je od različitih materijala i pretežno se...

O JAPANSKIM ČELICIMA

O JAPANSKIM ČELICIMA

Pogledajmo neke uobičajene japanske vrste čelika za noževe. To je ono što ćete obično pronaći u opisima proizvoda za noževe. Japanski proizvođači noževa uglavnom nabavljaju čelik od proizvođača čelika u Japanu, ali ponekad i iz nekih drugih dijelova svijeta. Neke velike robne marke imaju svoje vlastite nazive/mješavine čelika i ne...

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili najbolje iskustvo. Molimo Vas da date pristanak za korištenje kolačića kako bi mogli koristiti sve mogućnosti naše stranice.