TAKESHI SAJI

Biti vođa kovača Echizena, grada iz kojeg dolaza najbolji japanski noževi, znači biti najbolji među najboljima. Takeshi Saji to i jest. Jedan od najboljih i najcjenjenijih japanskih kovača.

Rođen je 1948. godine u Takefuu (današnji Echizen, prefektura Fukui), gradu poznatom po svojoj 700 godina staroj povijesti proizvodnje čekićem kovanih noževa. Nakon što je završio srednju školu, Takeshi je proveo tri godine u lokalnoj školi za obuku kovača gdje je naučio osnovne procese kovanja i kovačke tehnike. U dobi od 18 godina počeo je izrađivati ​​noževe pod strogim nadzorom svog majstora i oca, Harukichija Sajija, kovača druge generacije. U dobi od 30 godina, otac ga je obavijestio da ga više ničemu ne može naučiti, priznao ga kao treću generaciju kovača u obitelji i dopustio mu da sam izrađuje noževe. Godine 1992. službeno je certificiran kao Dentoukougeishi (tradicionalni majstor).

Majstor Takeshi Saji osvaja publiku ljepotom i finoćom izrade svojih noževa. Kombinirajući tradicionalne tehnike kovanja s novim i inovativnim dizajnom, ovaj kovač izrađuje noževe koji su funkcionalna umjetnička djela. Vlasnici njegovih noževa kažu da su Saji noževi gotovo prelijepi za korištenje, ali kada jednom upotrijebite jedan od njih, još ćete se više zaljubiti u njega i poželjeti provesti sve svoje vrijeme u kuhinji da biste ga koristili.

Takeshi Saji noževi zbog znimne ljepote i velike vještine potrebne za njihovu izradu postižu visoku tržišnu cijenu. Njihova kolekcionarska vrijednost još ju dodatno podiže.

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili najbolje iskustvo. Molimo Vas da date pristanak za korištenje kolačića kako bi mogli koristiti sve mogućnosti naše stranice.