GYUTO - JAPANSKI "ŠEFOV NOŽ"

Gyuto je japanski kuhinjski nož zapadnjačkog stila, obično dug 180-300 mm. Za kuhanje kod kuće preporučamo duljinu od 180-210 mm. Ukoliko ste vrlo iskusni, možete koristiti i 240 mm iako su duljine 240 mm i duže predviđene za profesionalne kuhare.

Za većinu korisnika, Gyuto je najsvestraniji i najkorisniji japanski nož u kuhinji. Može se koristiti za sve poslove i sve namirnice: meso, piletinu, ribu, začinsko bilje, povrće.

Gyuto je japanska verzija klasičnog zapadnjačkog 'šefovog noža' .

To je dugi nož visoke pete s blagom zakrivljenošću od središnjeg dijela do šiljastog vrha oštrice. Takav oblik omogućava korištenje svih stilova rezanja i sjeckanja, dok se zašiljeni vrh oštrice koristi za precizne rezove.

Dvostruka oštrica Gyuto noža je tanja, lakša i ima oštriji rub nego zapadnjački 'šefov nož'.

PODIJELI